U heeft een taxatie nodig?

Groot werkgebied

Doordat wij zowel gevestigd zijn in Vlaardingen met House for sale makelaars en in Rotterdam met House for sale taxateurs kunnen wij u vrijwel altijd van dienst zijn voor uw taxatie.

De taxateurs van House for sale zijn gespecialiseerd en houden zich enkel en alleen bezig met woningtaxaties. Zodoende is het mogelijk dat een taxatierapport al binnen en week gereed is. Kijk op www.taxatiebinneneenweek voor ons werkgebied.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van een woning. Meestal is een taxatie nodig voor de aanvraag van een hypotheek.

De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden op basis van het aangekochte object. Ook wordt het taxatierapport vaak gebruikt voor aankoop- of verkoopbeslissingen.

Standaardisatie bij metingen en taxatie conform NWWI

Bij onze taxaties hanteren wij voor metingen van het woningoppervlak, de NEN 2580. Hierdoor zijn deze metingen volledig transparant. Daarnaast worden de taxaties van House for sale makelaars altijd uitgevoerd conform de strenge validatie eisen van de NWWI. Hierdoor weet u zeker dat uw taxatie aan alle eisen en wettelijke regels voldoet!

Wij verzorgen voor u in de volgende plaatsen/gebieden een taxatie Vlaardingen , Schiedam, Maassluis, Maasland, Hoek van Holland, Rotterdam, Hoogvliet, Spijkenisse, Rozenburg,  e.o.

In onderstaand model ziet u globaal de te volgen stappen als u uw woning via House for sale makelaars wenst te taxeren.

Stap 1

Opdracht

  • Taxatieopdracht telefonisch, via e-mail of direct invoeren bij het NWWI
  • Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op
  • Wij maken de taxatieafspraak met u of de verkoper (of diens makelaar)
  • Wij voeren de taxatieopdracht in bij het NWWI
Stap 2

Woningopname

  • Wij nemen de woning uitvoerig op en maken hierbij foto’s

 

 

 

 

Stap 3

Uitwerken taxatierapport

  • Binnen 5 werkdagen werken wij het rapport uit en dienen deze in bij het NWWI
  • Na akkoord van het NWWI ondertekenen wij het rapport digitaal
Stap 4

Het taxatierapport

  • Wij mailen het taxatierapport met factuur naar u
  • Via het NWWI wordt het taxatierapport automatisch naar de geldverstrekker gemaild.

Waarom zou u een taxatie door ons laten uitvoeren?

Uiteraard worden wij door alle banken geaccepteerd door onze ervaring, inschrijving in het NRVT en lidmaatschap van de NVM, daarnaast zijn wij gecertificeerd Register Makelaar Taxateur (RMT), d.w.z. wij zijn gecertificeerd door Vastgoedcert en wij zijn aangesloten bij het NWWI. Wij voeren per jaar enkele honderden taxaties uit, voor diverse opdrachtgevers: Particulieren, banken, tussenpersonen en taxatiebureaus.

Met een taxateur van House for sale makelaars heeft u zekerheid over de waarde van uw huis. Dat kan een goed handvat zijn als u op het punt staat een woning te kopen of te verkopen en twijfelt over een reële vraagprijs.

Hoe kunt een taxatie aanvragen?

U neemt contact op met ons voor het maken van een afspraak en het opnemen van de gegevens. U kunt ook gemakkelijk een taxatie aanvraag doen via het online aanvraagformulier. Op werkdagen nemen wij dan binnen 24 uur contact met u op. Doorgaans is het taxatierapport binnen een week gereed.

NWWI Taxatie

Indien het een NWWI taxatie betreft, wordt het rapport elektronisch klaargezet in een beveiligde database. U krijgt dan van ons een code toegestuurd waarmee u op www.nwwi.nl uw taxatie kunt inzien. U kunt de code verstrekken aan uw geldverstrekker en/of hypotheek tussenpersoon zodat zij de taxatie ook in kunnen zien.

Het NWWI is verplicht voor vrijwel alle woningtaxaties. U betaalt een bijdrage aan het NWWI welke apart wordt gespecificeerd en welke door de taxateur aan het NWWI wordt uitbetaald.

Voor meer informatie kijk op www.nwwi.nl

Wat zijn de kosten?

Kosten voor een NWWI (NHG goed gekeurde) woning taxatie zijn in principe vast:

de kosten voor de taxatie zijn € 617,08 excl. BTW
NWWI kosten €    39,95 excl. BTW
totaal €  657,02 excl. BTW
zijnde € 795,00 incl. BTW

 

U kunt direct een NWWI taxatie opdracht bij ons aanvragen.

Voor alle vragen over taxaties  kunt u ons bellen en als u direct een taxatie wilt aanvragen vult u dit formulier in.

 

Maak een afspraak met House for Sale

Simpel en snel een afspraak maken met de makelaars van House for Sale.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.